Kløverstierne er et landsdækkende sti-koncept, der skal få danskerne til at genopdage deres egen by eller lege turister i resten af landet. En Kløversti består af fire ruter, der alle alle udgår fra en centralt placeret Kløverstipæl. Hver af de fire ruter har en bestemt længde og farve.

kloversti

Der er fire spændende temaer for ruterne på Kløverstien:

  • Byrunden 2,5 km – Grøn
  • Havneturen 5 km – Blå
  • Landevejen 7,5 km – Rød
  • Ellemosestien 12 km -Sort

Der er så rigt og varieret natur omkring Ramløse, at hver enkelt Kløverrute vil have sin særlige naturoplevelse. Der er 4 ruter er af varieret længde og terræn.

Vi har planlagt ruterne således, at man kommer rundt i det lokale område.

Alle ruter har udgangspunkt fra Ramløse Hallen. De særlige naturoplevelser ved hver Kløversti vil blive beskrevet i foldere og informationstavler.

Man kan opleve nye sider af lokalmiljøet og samtidig får rørt sig i det fri – enten som cyklist, vandrer eller løber. De fire ruter fortæller hver sin historie formidlet via skilte, mobilapplikation og hjemmesiden www.kløverstier.dk.

Læs mere på www.kløverstier.dk 

Fakta om Kløverstierne:

En Kløversti består af fire ruter på henholdsvis 2½, 5, 7½ og minimum 10 km. Ruterne er afmærket med grøn, blå, rød og sort, som man kender det fra skipister. Kløverstierne er for alle - lokale borgere og turister - der vil opleve byens natur eller kultur, for dem der vil på tur med børn eller ud for at løbe en opmålt distance.

”Vi glæder os meget til at byde børn og voksne velkommen på Kløverstien, som vi håber vil gøre det nemt gå, cykle eller løbe en bestemt distance. Samtidig får de en masse spændende natur- og kulturoplevelser i hele landet," siger projektleder fra Friluftsrådet, Dorte Tegtmeier.

”Kløverstien er et fascinerende projekt, fordi det når så bredt ud og involverer lokalmiljøet. Hver sti fortæller sin egen historie og giver nemmere adgang til et aktivt friluftsliv. Vi håber, at Kløverstierne vil fremme det gode liv rundt om i de danske bylandskaber,” siger direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen.

Fonden støtter aktiviteter, der fremmer det gode liv inden for områderne natur og motion, sundhed og kultur.

Endomondo viser vejen

Via Endomondos mobil applikation kan man, hvis man befinder sig inden for en radius af 10 km fra en Kløversti, finde stierne som anbefalede ruter og læse om de natur- og kulturseværdigheder, man passerer undervejs. Applikationen kan hentes gratis på App Store og Android Market.

Hvem står bag?

Kløverstierne er et frilufts- og motionskoncept, der er blevet til i et samarbejde mellem Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund og 10 pilotkommuner. Projektet finansieres af Nordea-fonden og Tips- og Lottomidlerne til Friluftsliv med tilsammen 6½ mio. kr.

Folder

Lokalrådet har udarbejdet en folder om Kløverstierne i Ramløse.

Klik her for at læse folderen i PDF format.